tirsdag 2. november 2010

Et problem med roser....

Jeg simpelten elsker å ha nydelige roser til helgen. Og vanligvis bruker de stå lenge for meg ... Men nå har jeg fått et problem.... 

Rosene har begynt å henge dagen etter de er kjøpt...  Både de som er satt sammen og de små jeg har satt alene. Jeg tror jeg har fulgt alle kunstens regler-. ikke har de vært utsatt for frost, de er snittet og jeg har hatt i pulver.

Rosene er kjøpt på Plantasjen da- og der har jeg vanligvis ikke kjøpt, men det skal da ikke ha noe å si?? 
Trist var det uansett å gå sømdagen i møte med hengende rosehoder.. Så liksom ikke like koselig ut det :p 

 Men en "sørgerose" har fått blitt værende til minne om Tarzan - katten vår- som ble påkjørt og døde i går. Trist stemning er det derfor i heimen- og sånnsett passer jo rosene godt inn.

Håper alle har en fin tirsdag! Her er det full blåst og striregn - så resten av dagen brukes innendørs, noe som er helt greit for sørgende roser og mennesker... :)

13 kommentarer:

 1. Hei.
  Så trist å høre at katten deres ble påkjørt og døde! En er jo så glad i dyrene. Familiemedlemmer for mange av oss. Sender dere gode tanker.
  klem

  SvarSlett
 2. Tru meg, da HAR nåke å sei kor du kjøpe rosene dine... Eg har ingen god erfaring med Plantasjen sine snittblomstra.. Kjøpe alltid på MesterGrønn, unntaksvis hende da eg kjøpe andre plassa så klart :) Men aldri på plantasjen :p

  stakkars tarzan :(
  Klem til deg!

  SvarSlett
 3. Snitt rosene med en skarp kniv,pakk de inn og sett stilkene i kokende vann til vannet er kaldt!
  Prøv det!Hvis ikke,kutt hodene av og la de flyte i en glassbolle
  Trist med pusi!!Vi mista lillepus i fjor
  Klem fra Sol

  SvarSlett
 4. Åå kjedelig, er jo så koselig med roser i helgene:-) Ta med deg rosene tilbake og snakk med de eller klag på dårlig kvalitet:-( Klem Stinemor...

  SvarSlett
 5. Huff, så leit med Tarzan. Har hatt flere katter som er blitt påkjørt selv, og vet hvor trist det er.

  Har god erfaring med Rema-roser, faktisk, lite erfaring med Plantasjen.
  Som Solstålå sier kan rosene få så varmt vann som vasen tåler, og de bør snittes på nytt etter et par dager. Viktig å bruke veldig skarp kniv, slik at man ikke presser sammen årene som skal frakte vannet opp til blomsten.

  SvarSlett
 6. Huff,så leit med pusekatten. Man blir så glad i disse dyrene. Jeg er ikke så veldig flink med blomster så jeg skal (les kan)ikke komme med noen tips.Du skulle ikke feiga ut,Therese.Kanskje det byr seg en annen anledning til en prat.Klem

  SvarSlett
 7. Stemningsfulle bilder. Triste blomster på en trist dag...
  Til og med været sørget over Tarzan. Ønsker dere alle en litt mindre trist dag i morgen og at dine neste roser ikke henger like fort

  Helena

  SvarSlett
 8. Hei helt nydelige bilder , jeg likte så godt etasjefatet ditt!
  Trist med go katten, ønsker dere en fin dag i dag og håper dere har det litt lettere!
  Gleder meg til å følge deg videre og håper du vil følge meg også:)

  Klem fra Brit Olaug

  SvarSlett
 9. Jeg har ikke gode erfaringer med Plantasjen, hverken på uteblomster eller buketter. Men de har ofte fine ting og tang der da :-)

  Trist med katten deres.

  SvarSlett
 10. Hei!
  Så leit å høre om katten deres. Man blir jo så glad i slike små firbente.
  Lykke til med nye roser. Jeg vet ikke hvorfor de henger så lett, dessverre. Prøv å rengjøre vaser godt før neste bukett kommer i vann.
  Klem Trine

  SvarSlett
 11. Nydelige bilder selv om rosene henger litt! Og så så trist med katta! Er grusomt når sånt skjer :(

  Takk for koselige hilsener på bloggen min!
  klem, camilla jin

  SvarSlett
 12. Heisann!
  Jeg kjøper roser og nå tulipaner på plantasjen hver uke, og har til nå stort sett vært fornøyd. Pakker alltid godt inn og har papir/vann/pose til rosene De siste ukene har jeg merket at de henger mer med hodet og jeg ble både skuffet og trist når jeg måtte kaste dem etter 3 dager forrige uke. Min teori som jeg nå tester ut er om te-lysene som står ganske så nært rosene har noe å si.. :-) Rosene er jo ikke så glad i varme.. :-) Her prøver vi alt! Koselig blogg, by the way! :-)

  SvarSlett
 13. Har du varmepumpe? den kan ta livet av mange blomster, men om du har roser fra andre steder som står seg, men de fra plantasjen ikke står seg, er nok plantasjen grunnen! hadde jeg vært deg da, hadde jeg klaget!

  SvarSlett

Blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)