mandag 30. november 2009

Stor jente og lite søvn:)


Vi har fått en stor jente i hus. Hun har nemlig funnet ut at hun er for stor til å sove vekk all morroa:) det innebærte også at hun fant ut at hun var alt for stor til å ligge i sprinkelseng, så den kunne hun jo stupe ut av med hodet først..

Så dagen etter at den lille nattrangelen fant ut av dette ble det en bråtur inn på Ikea for å kjøpe "storjente" seng:)


Skal si hun er stolt av den! Og legger seg mer enn gjerne ned i den for å  late som hun sover- men når natta kommer så nekter hun:S  Vi bruker i gjennomsnitt 3 timer på å få henne til å sovne og hun våkner igjen flere ganger i løpet av kvelden og natta- og da er det pån igjen. Noen erfarne mammaer der ute som har noen sovetips?  Her begynner vi hvertfall bli rimelig desperate:p  Og den søte lille jenta begynner bli ganske så sur og grinete i mangelen på søvn  :p


Har måtte ommøblere litt for å få plass til den nye senga , men ser ut som at Thea liker det nye lekehjørnet sitt like mye som før:) Her mates forøvrig Hinkel Pinkel med restene av dagens forkost. 

Må jo si det er litt rart å ha en liten jente som flyr rundt på natten å gjør sprell, mens mamman og pappan er i koma. På morgenen i dag våknet jeg med ansiktet fullt av krem som hun tydeligvis har hentet på badet og smurt meg med. Og ved siden av meg lå hun og gomlet på en sjokolade. Hvordan hun har klart  det er meg uvisst, men hun må ha åpnet langskapet og klatret opp til øverste hylle. Hun vet hva hun vil ha- det skal være sikkert!!

I går hadde vi en gjeng med barn og foreldre hjemme på gløgg og pepperkaker etter at vi hadde vært på juleåpning i Gamlebyen. Utrolig hyggelig måte å feire første advent på! Og må vise dere den fine gaven jeg fikk av Laila Johanne i Min vinterverden.Var det ikke skjønt???  Snill er hun:)

Nå skal jeg bruke resten av dagen på å forsøke å få Thea til å sove litt på dagen:) Kanskje hun sover bedre til natta da....

Ha en flott dag!


15 kommentarer:

 1. Hei!
  Hørtes ut so m dere har hendene fulle for tida. Noen lure tips har jeg dessverre ikke, men hadde jeg hatt noen så skulle jeg gladelig delt de! Får håpe det roer seg hos dere og at alle får sove om nettene snart.
  Ha en fortsatt fin dag

  SvarSlett
 2. Hihi, tror jeg dauer! Skulle ha satt opp overvåkningskamera dere, så dere kunne sett hva Thea driver med hele natten :p Hihi!

  Kjempekoselig hos dere i går! Takk igjen for invitasjonen :)

  Klem!

  SvarSlett
 3. Min lille gutt hadde også veldig problemer med og slå seg til ro i ny juniorseng.. om det er noen trøst så brukte vi nok et par timer hver kveld de to første ukene på og få han til og sovne. Men etter han ble vant med den nye senga går det kjempe fint! Sovner selv i løpet av få minutter og sover hele natten igjennom. Har mye puter oppi der så ikke det er så mye og dunke hodet borti.. Lykke til!

  SvarSlett
 4. Hei Therese. takk for tipset om Art Medium...Det er nok noe jeg kan prøve. Ha en super kveld. Klem

  SvarSlett
 5. Hei:)Å takk for kos helsing;)
  Å kjenner litt av problemet!Vår lille er 1 år å totalt forelska i mammaen sin (pupp)om natta!!!Veldig slitsomt i lengda..Spesielt når eg skal stå opp kl 6,å vere på jobben 7..Når eg legger meg er han spenna klar å skal sove med meg å ikkje i si seng...Så det vi må er vel å starte med avvenning av pupp!!
  Skjøna godt at lillemor likar seg godt på rommet om dagen:)Kunna tenkt meg å såtte ilag med Hinkel Pinkel å nytt både frukost å det nyydelige rommet og serverig av ei slik søt lita prinsesse:)
  Har desverre få råd å gi:(Det er ofte så forskjellige behov,måtar å gjere ting på,og meiningar...OG barn er også individualistar..Men,det går seg til...Alle barn vil prøve ut grenser...
  Lykke til:)
  Kjempe fin gave;)
  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett
 6. uff den nattegreia hørest travelt ut!!
  håpe d ordner seg!!

  SvarSlett
 7. huff da.. heehe... må le litt også.. vi gikk tilbake til sprinkelseng ;-) og der er de enda- i grow bag eller hva det heter;-)

  Nydelig jente du har- håper søvnen kommer snarere enn snarest :-)

  klem

  SvarSlett
 8. Så kjedelig da, hva med å ta en madrass inn på rommet hennes da, og sove der sammen med henne en stund?? Eller belønning? Kanskje litt for liten til det? Jammen ikke lett det der, men søvn trenger dere jo alle! Lykke til!

  SvarSlett
 9. Nydelig lita jenta:) men de kan helt sikkert finne på mye rart. Flott blogg du hadde.

  K-J

  SvarSlett
 10. Høyres ut som om de har ei handlekraftig jente:)
  Håpar det ordnar seg med soving, for det høyrtes tøft ut! Lukke til!
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 11. Hei hei, Så utrolig tungt å ha barn oppe på natten.. Vanskelig når de tester grenser.. Å alle barn er så forskjellige og det er vanskelig å gi råd.. Men det er masse lesestoff om temaet søvn da. Du er nok ikke den eneste som har/ har hatt problemer;) Ta deg en tur på biblioteket, der har de bøker med forskjellige råd. så er det bare å prøve og finne det som passer best:) Lykke til:)
  Utrolig skjønn engel du har:)
  Klem Ingunn

  SvarSlett
 12. Du får ha lykke til med leggingen! Har dessverre lite erfaring med sånt ;) Ville bare minne deg på å sende meg adressen og "kors-valg" på mail, stine_johnsen_88@hotmail.com.

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
 13. Nydeleg jente!
  Tålmod er det beste tipset:) Og litt lavendelolje på puta, det verkar beroligande.
  Håpar det ordnar seg for dykk!!

  SvarSlett
 14. Ikke lett det der altså! Har desverre ikke råd og gi for jeg er helt elendig på legging-huff!!

  Skal kjøpe meg 2 til av de god jul putene å ha på senga syns de er nydelige!!

  Klem til deg!

  SvarSlett
 15. Kjempe fint rom hun har.. :) Vi har ingen problemer med legging etter vi var veldig strenge en periode. Vi begynte tidlig.. hun lå i sengen vår til hun var 5-6 mnd.Da vi skulle begynne å legge henne i sprinkelsengen, satt jeg på en stol ved sengen og holdt henne i hånda til hun sovnet i 3 dager, så bare satt jeg der så hun så meg i 3 dager til. Etter det satte jeg meg så hun ikke så meg. Men jeg var der.. Dette gikk bra :) Men når hun skal legges nå (2 år), så legger vi henne bare. Som regel sovner hun med en gang. Nå i det siste begynte hun med å ikke ville legge seg.. Hun har hatt det helt mørkt på rommet tidligere, men nå har jeg satt på en liten nattlampe. Problemet var løst :) Hun har nemlig begynt å bli mørkredd. Hehe.. det er ikke alltid lett med disse små :) Vet ikke om dette hjalp men.. hehe.. Ha en fin dag.. Anya

  SvarSlett

Blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)