lørdag 12. desember 2009

Gran eller edelgran?? *trenger synspunkter*

I år sliter jeg virkelig med valg av juletre.. Så håper noen av dere snille damer kan komme med noen synspunkter til meg. Hva slags tre skal du ha- og hvorfor??
Vanligvis har vi hatt edelgran her og jeg synes det er flotte trær- og ikke drysser de heller. Vedlig ofte kan man få ta i trær som er flotte i fasongen og de er litt stive så pynten henger pent. Vi har også vanligvis hatt en tradisjon på at vi går å kjøper juletre og bærer det med oss hjem (ettersom de selges ca 200 m borte fra huset). Det gir en litt god følelse av at vi har vært ute å henta oss tre selv- tiltross for alle latterfulle bilister som kjører forbi:) Det jeg tenker på i år er at de ikke er direkte billige. Nesten 500 kroner for et tre som skal stå inne i stua i en uke er liksom ikke helt det store synes jeg... Og begynner også å få mer og mer sansen for grantrærne..
Så var det denne grana da... Et tre jeg har vokst opp med i alle år og som dufter herlig. Men jeg har liten erfaring med den selv. Ja den drysser mye, men jeg har hun som røyter mye og støvsuger minst en gang om dagen uansett... Og prisen er betraktelig mye bedre!! Jeg har også begynt å få mer sansen for utseende på den og at grenene er litt tynnere enn edelgranen. Synes på mange måter den ser litt mer landlig ut....


Som dere skjønner så er jeg helt i villrede. Og for å få tak i et nogen lunde pent tre -bør jeg snart skaffe meg et :) Så blir veldig gla' om noen av dere snille som leser dette kunne tenke dere å hjelpe meg litt???

17 kommentarer:

 1. Vi kjøpte juletre i dag, og vi har kjøpt en nyyyydlig furu <3 Vanskelig å få tak i. Ikke hatt furu selv før, men søs har alltid furu. Valget fallt på furu da jeg er allergisk mot gran, og liker ikke plasttre.

  SvarSlett
 2. Hehe, skjønner problematikken! Vi gikk for edelgran i år, men du vet jo grunnen til det... :) Håper du finner det perfekte treet!

  Forresten så selger de noe som heter sølvgran, det er nydelige trær og de drysser (visst nok) mindre enn vanlig gran (vi hadde det i fjor, dryssa som et uvær, så jeg er ikke overbevist)!

  SvarSlett
 3. hei hei!! vi har alltid reist til bestefaren min å hugd jule tre i skogen hans,men nå er han desverre død,så i år for første gang må vi få tak i en annen vei,så da vurderte vi au edelgran, er jo nydelige,men jeg er litt på det jeg au,at det er da litt for gale å betale så mye for ett tre;) jeg synes egentlig jule treet burde være et sjølhogd tre,så da trur e det blir snik hogging en plass i skauen rundt her;)) gran drøsser faktisk ikke så gale hvis man avklimatiserer det før en tar det inn,og passer på at det hele tiden har mye vann, også lukter de nyyydelig:))

  lykke til med valget!! :)

  SvarSlett
 4. Hei. Vi har hatt edelgran her i huset. Enig i at prisen er litt drøy, men det er jo kun en gang i året, da.. Jeg vet egentlig ikke hvor mye en vanlig gran koster, men ender nok likevel opp med edelgran i år også. Synes det er penere og det at det drysser mindre er veldig appelerende for vi er ikke så flinke og tar fram støvsugeren hver dag her.

  SvarSlett
 5. Det har blitt edelgran her alle år vi har hatt juletre, men jeg titter alltid på vanlig gran også, problemet er at jeg aldri finner det perfekte grantreet... Syntes det er lettere å finne en pen edelgran..!
  Håper du finner et fint tre:)
  Klem Hege

  SvarSlett
 6. Enig i det du skriver,har stort sett hatt edelgran,men gran er jo fint da...ifjor hadde vi fjellgran var det vel...dette er min kjæres jobb,så vi får se hva det blir!!
  Nattaklem

  SvarSlett
 7. Hei! Her hos oss har vi veksla litt på gran og edelgran, men likar gran best. At den luktar så godt, er vel grunn nr. 1. Den ser meir "ekte" ute enn edelgran. Det er alltid litt vanskelegare å finne grantre som eg er fornøgd med, selgarane må løfte opp alt dei har for at eg skal vurdere... Men, det finst mange fine grantre, så viss ein er litt tolmodig går det bra. Einig i at gran kan verke litt meir landlig. Edelgran er litt meir Disney-aktig, spør du meg. Lykke til med valget.

  SvarSlett
 8. Hei

  Jeg velger edelgran da den er mere elegant enn gran og så står den seg bedre.

  God jul

  SvarSlett
 9. takk for kommentar på bloggen min.du får tak i sånne oasisbaler på blomsterforretninger.få tak i for tørre dekorasjoner.du bruker gamske mange pakker nelikker.tror jeg brukte 9 poser jeg.

  vi bruker vanlig gran til juletre.selv om jeg gjerne har villa hatt edelgran.

  klem

  SvarSlett
 10. Hei gode deg:)
  Tuuusen takk for så god helsing frå deg:)Du gjer meg såå glad:)Alltid!!
  Her i heimen er det vanlig gran..Har somme år hatt edelgran,men synest dufta av gran på lisjejulafta er JUL..mi BARNDOMSJUL:)
  Ønsker ein kos 3dje søndag i advent til vakre å gode deg;)
  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett
 11. For oss er det vanlig gran som er juletre.
  Den lukter jul.
  Pleier å dra i skogen og hugge det selv.
  Hvis dere ikke har tilgang på skog, så er det selvhogst av juletre flere steder. Tradisjon hos oss å ta med kakao og boller og dra til skogs for å hugge juletre. I fjor var imidlertid treet far og sønn kom hjem med så stygt, at jeg gravid og fæl trossa minusgrader og snø, og gikk ut etter storebror hadde lagt seg og hentet inn et annet tre. Storebror merket heldigvis ingenting! Pynter også med masse granbar ved inngangen og på peishylla. Gran!!!!!!

  SvarSlett
 12. Vanlig gran er finest synes jeg, selv om den drysser. Her i huset har vi plastikk etter mannens ønske. Selv kunne jeg ha tenkt meg et ekte grantre med god lukt.

  SvarSlett
 13. Vi har alltid pleid å ha edelgran pga dryssinga orker ikke det.. men nå ble jeg jammen litt i tvil..
  Skjønner problemet ditt
  Vi finner vel ut av det.
  Ha en herlig søndag

  SvarSlett
 14. Innom for å ønske deg en fin 3.Søndag i advent:)
  Takk for koselig kommentar:))

  Klem Nina

  SvarSlett
 15. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Jeg sverger til edelgran fordi jeg elsker at juletreet skal stå pent hele julen og med edelgran er det en garanti:-) juleklem Siv ps på Plantasjen kan du finne edelgran hvis du leter litt:-)

  SvarSlett
 16. Her i huset er det faktisk ikke plass til jule tre i år.. :( Tenk så trist... Vi MÅ bare få flyttet snart... Men uansett, hjemme har vi alltid hatt gran. Og den tradisjonen har jeg valgt å holde på. Mest for at det andre alternativet her er furu, og de synes jeg ikke er tette nok til å pyntes som jeg vil. Vi har alltid samlet hele slekten siste søndagen før jul trasket opp på fjellet hvor bestefar eier skog, og hugget trær til alle og kost oss.. I fjor var første gang på mange år vi hadde med småtroll igjen, når min lille tulle var med i meis :) Kjempe koselig tradisjon :)
  Så min stemme går til gran, av sentimentale grunner hehe

  SvarSlett
 17. Jeg synes vanlig, norsk furu passer best til den lyse stilen. Er det jeg har vokst opp med, og det er det vi har planer om å kjøpe også, hvis vi skal ha juletre. Men både jeg og samboeren skal hjem før jul, så vi får se om vi skal bruke penger på et tre når vi bare får sett på det i en uke... Men hjemme har vi vanlig gran, som sagt :)

  SvarSlett

Blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)