torsdag 28. januar 2010

Et lite livstegn og en ny plante:)

En stund siden forrige innlegg nå, så fant ut at det var på tide å ta seg sammen litt. Har fått tatt litt bilder i dag og så har litt å blogge om fremover dersom inspirasjonen skal forsvinne helt:)

Grunnen til at jeg har vært litt fraværende her er at  det har skjed særdeles mye rundt oss den siste tiden. Interiør og blogging blir litt satt i siste rekke når det skjer så mye annet, men nå satser jeg på å være tilbake for fullt:) Har vært og lest på bloggene deres da, men kommentarer har det ikke blitt mye tid til desverre:...

Den største nyheten er at i dag har jeg blitt tante til lille lange Emil. Mariann hadde termin den 19 så kom godt og vel på overtid med sine 53 cm:) Gleder meg til å dra på sykehuset å besøke i morgen ( i dag jobber jeg nemlig kvelden) :)


Jeg har også endelig fått i hus en hjerter på snor plante... Og om man kan bli forelsket i en plante så har jeg blitt det!!! Kikker på den hele tiden og smiler... Denne skal jeg klare å få til å leve!!!


Så kommer det store spørsmålet: hvordan i alle dager skal jeg få til det?? Jeg som dreper alt jeg ser på!! Noen som vet hvordan denne planta liker det?? Hvor mye vann og hvor ofte?? Og gjødsel trenger den det og kanskje?? heheJeg kan i hvertfall tenke meg mange til av denne og vurderer å prøve å ta stiklinger,,, Ikke at jeg vet hvordan man gjør det eller om det overhodet er mulig.. hihi...

Så nå forbereder jeg meg på jobb, mens jeg nyter synet av min nye plante og sola skinner og gir en deilig fornemmelse av vår:)

Ha en fin dag!!!

24 kommentarer:

 1. Hihi, søtingen! Jeg tok livet av min hjerteranke etter ca 2 mnd... De skal visst nok ha en del vann.. Ikke tørke ut.. Tror jeg.. hehe! Lykke til!

  Og gratulerer som tante, snuppa! :D

  SvarSlett
 2. ååå så fiiint :)

  Hm...kansje jeg kunne klart en sånn plante :P Har bare plastikk blomster i hus !! :)

  SvarSlett
 3. Hei!
  Gratulerer som tante!
  Jeg tror ikke jeg skal gi deg noen plantetips, har mange nok planter på samvittigheten sjøl. Men planta var jo veldig fin! Kunne tenkt meg en sjøl. Litt tomt her etter at alle juleblomstene har takket for seg.
  Ha en fortsatt fin dag

  SvarSlett
 4. Nydelig stor hjerteranke du har fått tak i da...Jeg har noen selv, litt mindre, og de overlever hos meg. Og jeg har en tendens til å drepe nesten alt. Mine har ikke trengt mye vann, men ska heller ikke tørke over lengre periode. Men tåler å tørke litt..Imotsetning til pletter i luften, de tåler IKKE å tørke.

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye som tante:) Skjønner at det ikke har vært mye tid til blogging da ja. Men du har vært savnet, så koselig med en oppdatering fra deg igjen:) Flott hjerteranke du har fått tak i! Dessverre kan jeg overhodet ikke være til hjelp på plante fronten, for jeg dreper til og med de mest hardføre planten:P

  Ønsker deg en fin kveld!

  Klemmer

  SvarSlett
 6. Først vil eg GRATULERE SÅ MASSE SOM TANTE<3
  Så vil eg sei at det er sååå kjekt å sjå/høyre frå deg att:)Har savna både deg og ditt interiør!
  Å ja:)Denne planta er kjempe flott:)
  Eg har av denne også...Gir den vatn av og til..Hihi:)
  Herlege bilder du viser<3
  Gledar meg til dei neste:)
  God vakt<3
  Klem frå Astrid:)

  SvarSlett
 7. Den planta er rå lekker!! Sto å så på en selv her om dagen, men var så usikker.. Da jeg tar livet av ALT av planter.. Men kanskje jeg må ta sjangsen alikevel? De er jo så skjønne da!! :)

  Ha en fortsatt flott kveld!

  Klem Monica

  SvarSlett
 8. Hei. Så fine de der.. hehe .. jeg har 7 stykker rundt omkring ;) Da burde du greie den og.. jeg har ikke grønne fingre nemlig.. Skal ikke ha mye vann.

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye som Tante!Skikkelig fin den grønnplanten din.Har ikke så mye erfaring med akurat den typen,men med godt stell så berger du den sikkert.Viktig iallefall og IKKE vanne for mye.Ha en fortsatt fin kveld,klem Sissel

  SvarSlett
 10. Eg kjøpte ei slik plante og fann fort ut at eg ikkje hadde fått grøne fingrar over natta. Det var berre noko eg hadde drøymd:)
  Planta er lekker, og eg ventar på å kome over ei fin i plast.
  Håper du får det til:)

  SvarSlett
 11. Oi, den planta var lekker da! Hva heter lekkerbisken? En sånn MÅ jeg ha...
  Hilsen ei UTEN grønne fingrer også...

  SvarSlett
 12. Der var du, ja!
  Lurte litt på hvor det ble av deg, skjønner du! Men, av og til er det mange andre ting som er viktigere.

  Gratulerer med tantebarnet! Sikkert en nydelig liten (eh, lang..) koseklump det!

  Vi snakkes!
  Ingunn

  SvarSlett
 13. Heisan. Gratulerer med nytt familiemedlem, koselig. Er nok stas og bli tante, jeg har også en søster som jeg håper skal få arvinger for jeg vil også bli tante ;)) Kul plante du har fått deg, kan ikke gi deg noen gode råd ang stell men kan så mye som si at du er ikke alene om å ta knekken på "blomster"....tror ikke blomster er spesielt glad i meg heller, tror jeg må finne meg noen fine kunstige som liker meg uansett ;) Gleder meg til å følge med om den overlever hihihi ;) God Helg. Klem

  SvarSlett
 14. Aner ikke hvilket stell denne planten skal ha, men har et råd ang stiklinger. Du må knipe av et par remser (trenger ikke være så veldig lange), og setter de i et glass vann akkurat som blomster, pass på at det ikke blir tomt for vann. Når du ser at det begynner å vokse ut røtter planter du de over i jord (kan ta litt tid før røttene begynner å vokse ut). Lykke til - håper du får det til!!

  SvarSlett
 15. For en nydelig blogg du har:)
  Koser meg stort med å bla nedover;)
  God helg=)

  SvarSlett
 16. Hei og gratulerer som tante.Jeg kan dessverre ikke go råd ang.planten,men nydelig er den.Det har vært ganske stille fra meg den siste tiden også.Ønsker deg en god helg.Klem

  SvarSlett
 17. Gratulerer som tante! Det kan eg tenke meg er stos stas, ja:D
  Nydeleg hjarteranke du har kjøpt. Eg kjøpte ein i går og dama i butikken sa at dei likte å tørke godt ut, og at ho anbefala å vatne masse annakvar veke. Så no skal eg prøve meg på dette:)
  Ha ei flott helg!
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 18. Heisann.
  For en nydelig plante! Nydelige bilder i det hele tatt:)

  Ha en fin lørdagskveld:)

  Klem Linda

  SvarSlett
 19. gratulerer som tante :-) Sikkert en fantastisk følelse :-) Gleder meg til det er min tur :-)

  Ingen grønne fingre her i gården dessverre ergo ingen gode råd :-) Men som vanlig nydelige bilder !

  klemmer

  SvarSlett
 20. Gratulerer! Har akkurat blitt gudbestemor og tante selv, så nå har jeg 2 babyer å shoppe til. Herlig!:)

  Ang avleggere. Sett en potte med jord ved siden av planten og legg en ranke oppi. Pass på at bladene er i kontakt med jorda. Etter en tid slår bladene røtter og da kan du klippe de løs fra ranken. Lykke til!

  Ha en herlig kveld!

  SvarSlett
 21. Hei :)
  Når det gjelder å ta stiklinger av hjerteranken så gjør du som Meta sa, men se også om planten din har noen ertestore knoller på stilken. Disse danner lett røtter dersom du legger dem i en blomsterpotte med litt jord over :)
  Min erfaring er i alle fall at disse liker mye lys, men jeg har hørt om de som sier det motsatte. Du kan jo se hva din liker. Dersom stilkene begynner å skrumpe inn, vet du at noe er galt :)
  Håper du lykkes!

  SvarSlett
 22. Ang. ceropegia alias Hjerteranke, så skal den ha vann ca 1-2 i mnd, den liker å tørke godt ut mellom vanningene. Den tåler både sol og skygge men gjerne en mellomting. Stiklinger kan du gjøre som nevnt over eller så kan du klippe av stenger som du setter i vann, (det har jeg gjort, funket fint det også), når de slår røtter, som kan ta noen uker, så er det bare å potte de.

  SvarSlett

Blir veldig glad om du vil legge igjen en kommentar:)